Onko mielenterveys edelleenkin työpaikallasi tabu?

Kutsu Terapeutti-Ville ja muut Willfeel-hostit murtamaan stigmoja.

Tiesitkö, että lähes jokaista meistä mietityttää omaan mieleen ja mielenterveyteen liittyvät asiat. Mutta niistä ei kehdata kysyä. Apua haetaan keskimäärin liian myöhään.

Yhä edelleen mielenterveyteen liittyy vahvoja stigmoja. Vasta kun stigmaa on murrettu riittävästi, madaltuu kynnys puhua mielen jaksamisesta avoimesti ja hakea tarpeeksi ajoissa tukea. Työpaikalla mielenterveyteen liittyvien stigmojen purkaminen on erityisen tärkeää – se madaltaa kynnystä hakea tukea tai apua ennaltaehkäisevästi, lisää ymmärrystä ja avoimuutta sekä tuo inhimillisyyttä työyhteisöön.

Me päätimme murtaa stigmaa myös työpaikoilla. Terapeutti-Ville ja muut Willfeel by Heltti -mielen asiantuntijat rantautuvat syksyllä 2022 työporukoiden luo!

 

Tilaa Ville työpaikallesi

Mistä on kyse?

Ei kukaan ole mieleltään aina huippukunnossa – silti työelämässä sitä ei kehdata myöntää

Sinunkin työpaikallasi on..

  • Suurin osa niitä, jotka voivat hyvin. Mutta silti heitä mietityttää mielen jaksamiseen liittyvät asiat. Erityisesti silloin kun kaikki on hyvin, on parasta ottaa vastaan tietoa.
  • Niitä, jotka kaikessa hiljaisuudessa yrittävät tsempata vaikka tekisi mieli vain, ahdistuksen tai orastavan masennuksen vuoksi vetäytyä kauemmas kaikista sosiaalisista tilanteista.
  • Niitä, jotka miettivät onkohan muilla tää sama olo – mutta eivät uskalla ottaa asiaa puheeksi. Kokevat ulkopuolisuutta, ehkä jopa häpeää siksi kun oma mieli ei juuri nyt ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Työporukan kanssa vietetään leijonan osa valveillaoloajasta. Mutta monesti esimerkiksi yksinäisyydestä, kuormituksen tunteista, ahdistuksesta tai muista mielenterveyteen liittyvistä teemoista vaietaan työpaikalla.

Hyvässä organisaatiokulttuurissa on helppoa olla oma itsensä ja tarvittaessa hakea apua – ei tarvitse esittää olevansa se supersankari, joka aina on mieleltään huippukunnossa. Siksi stigmoja kannattaa murtaa porukalla.

extraimage

Poista työpaikaltasi mielenterveyden stigmaa

Terapeutti-Villen Live-striimi työpaikallasi

Terapeutti-Ville on Suomen tunnetuin ja suosituin terapeutti, jota seuraa jo todennäköisesti moni sinunkin työporukassasi sosiaalisen median kanavissa. Moni kokee, että juuri Villen kanssa on helppoa puhua mielenterveyteen liittyvistä teemoista. 

Kutsu Ville työpaikallesi. Osaksi tyky- tai tyhypäivää. Tai koko työyhteisön aamupala-hetkeen. Tai järjestä koko porukalle afterwork.

Terapeutti-Ville tai valitsemasi Willfeel-asiantuntija pitää työyhteisöllesi räätälöidyn live-striimin, joissa vieraina voi olla yksi tai useampi henkilö työyhteisöstäsi. Keskustelemme organisaatiollesi tärkeistä mielenterveyden teemoista ja kokemuksista. Striimi on interaktiivinen – katsojat voivat seurata keskustelua ja osallistua keskusteluun livenä tai etänä.

Mitä paketti sisältää: Live-striimi (1,5-2h), suunnittelu-palaveri, podcast-tekniikka, podin markkinointimateriaalit työyhteisöllesi, podcastin tallenne ja kiitosvideo.

Voimme toteuttaa podcastin Willfeel-studiolta etänä ja striimata samanaikaisesti kaikkiin toimipisteisiisi, hinta alkaen 1500 € + alv. Striimi voidaan toteuttaa myös toimipisteessäsi, jolloin tuomme Willfeel-studion paikan päälle. Hinta alkaen 3000 € + alv.

Kutsu Ville työpaikallesi

extraimage
extraimage

Mitä kaikki miettivät, mutta kukaan ei kehtaa kysyä?

Rohkea mielenterveyden Q&A

Se on vaan niin, että moni työpaikallasi miettii mielenterveyteen liittyviä asioita – mutta ei kehtaa kysyä. Olisiko vihdoin aika murtaa tabuja, tarjota suoria vastauksia suoriin kysymyksiin ja tarjota vertaistukea?

Netti on pullollaan tietoa ja apuakin tarjolla, mutta silti mielenterveyden kysymyksiä ei monestikaan uskalleta tai kehdata kysyä. Willfeelin rohkea mielenterveyden Q&A antaa työporukoille, tiimeille tai koko henkilöstölle mahdollisuuden kysyä anonyymisti ja saada kiertelemättömiä vastauksia ammattilaisilta. Suosituimpia ovat esimerkiksi ammattiryhmille, kuten koodareille, esihenkilöille tai myyjille kohdennetut Q&A:t.

Mitä paketti sisältää: 1-2 Willfeel-mielenterveyden asiantuntijaa, Q&A sessio (1,5-2h), suunnittelu-palaveri, tekniikka anonyymeille ennakkokysymyksille, studiotekniikka, markkinointimateriaalit työyhteisöllesi, tallenne ja kiitosvideo.

Q&A-sessio voidaan toteuttaa työpaikallasi, jolloin tuomme Willfeel-studion paikan päälle, hinta alkaen 5000 € + alv. Voimme toteuttaa Q&A-session Willfeel-studiolta etänä, hinta alkaen 2500 € + alv.

Tilaa Q&A-sessio

Varmista myös jatkot

Striimien jälkeen ihmiset monesti haluavat lisätietoa tai keskustella

Psykologi pop-up – madalla kynnystä ottaa ensiaskel

Psykologi pop-up on työpaikoilla suosittu palvelu, jossa psykologi tai terapeutti saapuu säännöllisesti työpaikalle päiväksi. Psykologin tai terapeutin luo voi mennä juttelemaan ilman sen suurempaa syytä – tai monesti myös ihan sellaisesta syystä, josta aiemmin ei ole uskaltanut puhua.

Joillain työpaikoilla pop-up on kerran viikossa tai jotkut haluavat pop-upin esimerkiksi pariksi päiväksi striimin jälkeen.

Psykologi pop-upit päivähinnalla. Saatavissa mm. suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja espanjaksi.

Anonyymit henkilökohtaiset kysymykset terapeutilta

Joillakin kynnys ensiaskelen ottamiseen avun piiriin on suuri. Silloin mahdollisuus lähettää anonyymi henkilökohtainen kysymys suoraan terapeutille voi tuntua luontevammalta.

Terapeutti lähettää henkilökohtaisen vastauksen lyhyenä videoviestintä. Tarvittaessa tästä alkaa vyyhti purkautua ja henkilö uskaltautuu hakeutumaan jatkokeskusteluihin.

Hinnoittelun voit valita kysymysten määrän tai määritellyn ajan mukaan.


Mikä on Willfeel by Heltti?

Willfeel on mielenterveyden yhteisö, media ja palvelukokonaisuus, joka Terapeutti-Villen, Psykologi Samulin ja psykologi Marin johdolla tarjoaa suoraa ja rohkeaa puhetta mielenterveyden erilaisista teemoista.

Willfeelin ytimessä on willfeel.fi -sivusto, joka syyskuussa 2022 uudistuu tarjoamaan laajan kattauksen mielenterveys-sisältöä sekä uudenlaisia mielenterveyttä tukevia palveluita.

Willfeel näkyy ja kuuluu TikTokissa @terapeuttiville kanavalla, Instagramissa sekä Twitch-stiimeissä ja YouTubessa sekä Spotifyssa. Lisäksi kaiken ikäiset keskustelevat mielenterveyden teemoista Willfeelin keskustelufoorumeilla Discordissa ja Discoursessa.